Ihmiskoodi-podcast K3J2: Ääniaallot - aivojen sallittua dopingia: Miten eri äänitaajuudet vaikuttavat aivojemme neurokemiaan?

Jokainen meistä on taatusti pysähtynyt joskus kuuntelemaan tuulen huminaa puissa, laineiden lempeää liplatusta tai puron solinaa pienessä joessa. Ääniä joiden kuuntelemiseen harvoin tuntuu kyllästyvän, sekä niitä kuunnellessa usein huomaa rentoutuvansa ja rauhoittuvansa. Sikäli, mikäli mitään uhkaavaa tai yllättävää muutosta ei synny ns. äänimattoon.

Tätä tulee harvoin pohdittua, miksi esimerkiksi monesti vastaavan kaltaiset luonnonäänet rauhoittavat mieltä ja kehoa, tai miten kuulomme reagoi herkästi äänen muutoksiin tai vivahde-eroihin.

Kuuloelimemme tulkisevat aivoille ääntä ja niiden sävyjä johon aivot reagoivat eritavoin, muodostaen välittäjäaineiksi kutsuttuja kemikaaleja, jotka taas ohjaavat osaltaan toimintaamme tai mielialojamme esim. stimuloiden tai rauhoittaen.

Mitä nämä ääniaallot ovat, sekä mitä erilaisia spesifejä taajuuksia voidaan käyttää, jotta saadaan haluttuja vasteita aikaan? Jaksossa käymme läpi eri ääniaaltotaajuuksien vaikutuksia, binauraalisten äänien merkitystä, sekä sitä, mikä erikoiskyky Peltsillä on?

Tervetuloa surffailemaan mukaan Ihmiskoodin ääniaaloille!

Terveisin

Team Ihmiskoodi

Mikko & Peltsi

Lähteet:

https://www.psychologytoday.com/us/basics/binaural-beats

https://www.sleepfoundation.org/noise-and-sleep/binaural-beats

https://www.brownnoiseradio.com/resources/white-noise-and-brain-waves%3A-exploring-the-connection

https://onlinetonegenerator.com/binauralbeats.html#google_vignette

https://archive.org/details/RestorativeSleepMusicBinauralBeatsSleepInTheClouds432Hz

Edellinen
Edellinen

Ihmiskoodi-podcast K3J3: Miksi näemme unia? - Unien historia, merkitys ja neurotiede

Seuraava
Seuraava

Ihmiskoodi-podcast K3J1: Muista, et ole enää nuori - en muista!